© Still Pina (Wim Wenders)
  • De Dansketting  van Danspunt (still Pina, Wim Wenders)

Doe mee met De Dansketting van Danspunt

De Dansketting

“Tientallen, honderden mensen die zich dansend doorheen de straten begeven, voorgaand door lokaal muzikaal talent. Jong en oud, schoorvoetend of toonaangevend. De groep groeit aan en nodigt iedereen uit om mee te dansen…”

Op zaterdag 28 april 2018, op Dag van de Dans, nodigt Danspunt alle steden, gemeenten en dorpen uit om deel te nemen aan De Dansketting. Overal in Vlaanderen en Brussel duiken die dag (menselijke) danskettingen op, een feest op verplaatsing! Aalst, Beersel, Boechout, Damme, Genk, Hasselt, Herentals, Huldenberg, Lommel, Maldegem, Ninove, Oostkamp en Vilvoorde doen alvast mee. 

De danskettingen vormen zich al dansend en zo banen de inwoners zich trots en feestelijk een weg door de gekende en minder gekende straten en plekjes van de gemeente. Begeleid door muzikanten die de dansketting als “rattenvangers” door de straten loodsen.

Wil jij deze dansketting ook mogelijk maken binnen jouw stad of gemeente? Samen met Vlamo reikt Danspunt je de choreografie en muziekstukken aan, en krijg je ondersteuning waar nodig.

Meer info en inschrijven: www.dansketting.be of dansketting@danspunt.be