© Jazz.brussels (visit brussels) en Dag van de Dans

Maak een filmpje en win!

#BXLdansjazz

 #BXLdansjazz: 29/04 (nternationale Dag van de Dans) & 30/04 (Internationale Jazzdag) 

Tussen dansers en jazzmuzikanten bestaat al jaren een sterke band. Ze inspireren en begeleiden elkaar. Zeker in een grootstad als Brussel is de kruisbestuiving tussen deze twee disciplines opmerkelijk. Een choregrafe als Anne Teresa De Keersmaeker laat zich vaak  inspireren door elementen uit de jazzmuziek. Zo werkte ze samen met het legendarische jazztrio Aka Moon en maakte een choreografie op A Love Supreme van John Coltrane.

Naar aanleiding van 29 april (internationale dag van de dans) en 30 april (internationale dag van jazz) lanceren visit.brussels en Dag van de Dans een oproep aan creatievelingen om een video te maken die ‘dans’ op een grappige of ernstige manier met ‘jazz’ verbindt. Maak een korte danssolo op je favoriete jazznummer of leef jezelf in ware 80-ties stijl uit in een “jazzercise.”

Inspiratie:

https://vimeo.com/196556359?ref=fb-share.

https://www.youtube.com/watch?v=LD1xSc7oRRk

Plaats je video online met de #BXLdansjazz en deel ze op onze facebookpagina’s “Dag van de Dans” of “JAZZ.brussels”.

Wij pikken er de mooiste en leukste uit en plaatsen die tijdens het weekend van 29 en 30 april op onze pagina’s. De video’s die de meeste “likes” krijgen, vallen bovendien in de prijzen. Van kaartjes voor een jazzconcert of dansvoorstelling in de hoofdstad tot een volledig weekendje bruisend Brussel met concert/voorstelling én overnachting!