© WISPER & Gent Bougement

Dans mee met WISPER & Gent Bougement

Dans mee in Gent!

Op Dag van de Dans, 29 april 2017, is voor de tweede keer op rij in heel Vlaanderen en Brussel dans te zien en te beleven. Theaters, straten, pleinen, gangen en zolders ... Dansers en choreografen werpen met hun creaties, projecten en interactieve initiatieven een ander licht op de plek en het moment. En voor je het weet ben jij erbij betrokken! 

Ook WISPER heeft samen met Gent Bougement en CI Belgium een pittige bijdrage aan het programma in elkaar gemixt voor deze topdag. De activiteiten hieronder zijn een mooie opwarming voor het parcours met verschillende voorstellingen en events dat je nadien op de Dag van de Dans in Gent kan volgen. Meer info daarover vind je op de website van de Vooruit

L’évènement: dansduo’s

Onder de noemer "L’événement" maken Florencia Demestri en Samuel Lefeuvre kleine creaties voor niet-conventionele theaterruimtes. Ze halen inspiratie uit bijzondere plekken in de marge van onze samenleving. Voor deze creatie gingen ze aan het werk op straat. Ze gingen ontmoetingen aan met daklozen en probeerden zich in hun universum te verplaatsen. In aanloop naar Dag van de Dans geven ze via een workshop een inkijk in de principes van hun dans waarin ze ‘de dakloze’ als inspiratie nemen voor een duet . "L’évènement" doet ons reflecteren over de plaats die elk van ons inneemt in de maatschappij en over onze relatie tot mensen die volgens andere regels leven. Tegelijkertijd delen ze een wereld met het publiek en verliezen ze zich in de andere realiteit. Dementia, waanzin, delirium tremens.

De workshop "L'évènement” gaat door op 8, 15 en 22 april 2017, telkens van 13u tot 17u.
Het resultaat van de workshop wordt getoond op zaterdag 29 april in de straten van Gent.
Meedoen? Stuur een mailtje naar gentbougement@gmail.com

Grote contactimpro dansJAM in Gent (een samenwerking van CI Belgium, Gent Bougement en WISPER)

De contactimprovisatie-community van België verenigt zich. Dansers uit Luik, Antwerpen, Brussel en Gent verzamelen zich op 29 april en gaan de dans aan in de Stadshal van Gent, van 13u-16u.
Wil je meedoen? Dat kan! Doe je danskleren aan en kom gewoon af vanaf 13u om mee te jammen in de Stadshal. Nog nooit contactimpro gedaan? Geen probleem: er zullen mensen aanwezig zijn die je een introductie geven. Deelname is gratis. Hou de website van WISPER in de gaten!

Dansinterventies in Gent (een samenwerking van CI Belgium, Gent Bougement en WISPER)

Op Dag van de Dans, 29 april 2017, gebeuren er korte flashmobs en dansinterventies in het centrum van Gent (Stadshal). Nieuwsgierig? Kom langs! Om 14u verrast o.a. TALK ons met een korte try-out. Om 17u zien we resultaten van de workshop L’événement, dansduo’s geïnspireerd op werk van Florencia Demestri en Samuel Lefeuvre. Wil je zelf meedoen aan enkele spontane interventies? Dat kan! Kom op 29 april in de voormiddag naar de introductie van 10u-12u. Meld je hiervoor aan bij mileen@wisper.be. Deelname is gratis. Hou de website van WISPER in de gaten!